διάδωσε αυτήν την σελίδα!

Λαπαροσκοπική κολεκτομή

Από το προσωπικό αρχείο του Δρ. Κωτίδη

Λαπαροσκοπική σιγμοειδεκτομή σε παχύσαρκη ασθενή με ατελή απόφραξη του σιγμοειδούς λόγω υποτροπών εκκολπωματίτιδας. Παρά τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ 39 kg/m2) και τις έντονες στερρές συμφύσεις από τις επανειλημμένες φλεγμονές η επέμβαση ολοκληρώθηκε λαπαροσκοπικά με απόλυτη ασφάλεια και μηδενική απώλεια αίματος. Η ασθενής κινητοποιήθηκε την ίδια ημέρα, σιτίστηκε την επόμενη και εξήλθε από την κλινική την 3η μετεγχειρητική ημέρα.

Θεραπεία ραγάδας του πρωκτικού δακτυλίου

Οι ενέσεις Botox χρησιμοποιούνται για χρόνια σε αισθητικές επεμβάσεις, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Για ορισμένους, ωστόσο, ασθενείς, το Βotox μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της υγείας τους, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εξίσου καλά ή και καλύτερα από τη φαρμακευτική ή τη χειρουργική  θεραπεία.  Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι το Botox σε ασθενείς με ραγάδα του πρωκτικού δακτυλίου.

Αιμορροϊδοπηξία THD

Είναι η πιο μοντέρνα μέθοδος θεραπείας των αιμορροΐδων. Πρόκειται για αναίμακτη, ελάχιστα επεμβατική και με ελάχιστες επιπλοκές μέθοδο. Πρόκειται για διαπρωκτική απολίνωση των αρτηριών που τροφοδοτούν τις αιμορροΐδες. Η τεχνική βασίζεται στη χρήση ειδικού Doppler (σύστημα ηχητικής ανίχνευσης αγγείων), με τη βοήθεια του οποίου, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαλείο ο χειρουργός μπορεί να διακόψει την παροχή αίματος στις προβληματικές αιμορροΐδες , αφήνοντας ελεύθερο το φλεβικό δίκτυο, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωσή τους.

Εγγραφή στο Χειρουργική παχέος εντέρου και ορθού